Sami Salminen myy pikkupoikien hiekkaleikeistä tutunoloista mutta jalostuneempaa pienkaivinkonetta.

Bensalla käyvä lapio

Konelapio on hyväntuulisen näköinen vempele, jota kutkuttaa päästä testaamaan. Viiden ja puolen hevosvoiman moottori käy ysivitosella, ja tempaistaan käyntiin ruohonleikkurin tyyliin.

Ei kun pukille ja kaivamaan. – Sopii kelle vaan. Kotikäyttöön, maanviljelijöille, kullankaivajille, mökkiläisille. Lisävarusteet monipuolistavat käyttötarkoituksia, tuore yrittäjä selvittää. Kynnys kokopäiväiseksi yrittäjäksi oli korkea. – Mietin kovasti, mitä Suomesta ei vielä saisi. Halusin kokeilla rajojani, ja suvussa on yrittäjiä, Salminen kertoo. Miehellä on hyppysissä koko paketti: maahantuonti, myynti, huolto. Pääkaupunkiseudulla on uusi jälleenmyyjä, ja Salminen käy sopimusneuvotteluja muutaman potentiaalisen myyjän kanssa.

- Kyllähän se jännittää, vaikka homma on käynnistynyt nopeammin kuin kuvittelin. Positiivista palautetta on tullut, ja negatiivisesta pitää vaan ottaa sitten oppia, Salminen kuvailee. Tukea yritystoiminnan aloittamiselle hän haki Potkurista, mutta turhaan. Siispä tavoitteet korkealle: oma halli rakennuttajana ja Pohjoismaiden markkinat haltuun.Konelapiota on kahta kokoa, joista pienempää Sami Salminen esittelee. – Tämän voi itse viedä minne haluaa. Ei paina kuin 380 kiloa ja kulkee peräkoukussa kevyesti.

a-ss.

Julkaistu 03/2007        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa