Mainos- ja vakoiluohjelmat kiusallisia

Internet-käyttäjän riesana ovat virusten lisäksi myös mainos- ja vakoiluohjelmat. Mainosohjelmat (adware) ovat sikäli harmittomia, että ne keräävät ainoastaan tietoa käyttäjänsä verkkotottumuksista. Ohjelmat kuitenkin kuormittavat verkon liikennettä ja saattavat hidastaa koneen käyttöä.Vakoiluohjelmat (spyware) pyrkivät sen sijaan esimerkiksi tarkkailemaan, mitä käyttäjä koneellaan kirjoittaa. Tätä kautta vakoilija voi saada selville mm. käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Käyttäjälle aiheutuvasta uhasta huolimatta Suomen laki ei vielä määritä vakoilu- tai mainosohjelmia laittomiksi. Mainos- ja vakoiluohjelmien poistamiseksi on tarjolla erillisiä poisto-ohjelmia. Osa näistä on ilmaisia ja osa sisältyy suurempiin tietoturvaohjelmistoihin.Varmin keino estää haittaohjelmien pääsy koneelle on kuitenkin lukea tarkkaan asennettavien ohjelmien käyttöehdot sekä varoa www-sivuilla asennettavaksi tarjottavia apuohjelmia.


Julkaistu 09/2004        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa