Miksi "vaan" yksinyrittäjä?

Yksinyrittäjien tahdosta tai halusta työllistää on puhuttu aina. Kyselyiden mukaan noin puolet yksinyrittäjistä ei tule koskaan työllistämään suoraan omassa yrityksessään muita. Tämä ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, ettemmekö työllistä. Huhtikuun lopulla järjestetyssä yksinyrittäjäseminaarissa keskusteltiin paljon ja tätäkin asiaa käsiteltiin. Mietittiin miksi emme työllistä. Mutta toisaalta työllistämmehän me: muita yksinyrittäjiä ja suurempiakin yrityksiä ostamalla heiltä palveluita ja tuotteita. Omat asiakkaamme luottavat meihin niin paljon, että usein hyväksyvät ehdottamamme yrittäjän hoitamaan sen palvelun, jota he meiltä pyysivät mutta mitä emme syystä tai toisesta ehdikään juuri sillä hetkellä itse toteuttaa. Omassa yrittäjätoiminnassani on ollut myös tilanteita, jolloin asiakkaani on soittanut minulle ja kysynyt tunnenko ketään yrittäjää, joka pystyisi tekemään jonkin toisenlaisen, omaan toimialaani kuulumattoman, tuotteen tai palvelun asiakkaalleni. Seminaariväestä mm. tämä asia on niin tärkeä, että se on Varsinais-Suomen Yrittäjien toivomuksesta valittu yhdeksi Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien yksinyrittäjätapaamisen aiheeksi. Ohjelman mukaan on tarkoitus keskustella mm. sen työn arvosta, joka syntyy siitä, kun yksinyrittäjät työllistävät verkostojensa kautta. Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Turussa on lauantaina 23.10.2010 yksinyrittäjätapaaminen – valtakunnallisten yrittäjäpäivien ensimmäinen yksinyrittäjätapahtuma, muuten.

Oman seminaarin väärti on laatu, taloushallinta ja erilaiset sopimukset ja näiden asioiden merkitys myös yksinyrittäjille. Varsinais-Suomessa yksinyrittäjien laatukoulutus on jo aloitettu. Tähän päivään mennessä koulutukseen on osallistunut noin sata yksinyrittäjää.

Hyvä paikka keskustelulle on todellakin Turun Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät. Siellä on mahdollisuus tavata yrittäjäkollegoita kaikkialta Suomesta. Muistattehan myös että kesäkuun loppuun asti osallistumismaksuista saa 20%:n alennuksen.

Nähdään Turussa lokakuussa kun olemme koko kesän ladanneet itseemme VIMMAA JA KIPINÄÄ!Riitta Koivisto

Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja

Varsinais-Suomen Yrittäjien yksinyrittäjätoimikunnan puheenjohtaja


Julkaistu 06/2010        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa