SEPA lyö jarrua korttimaksuihin

Varsinais-Suomen Yrittäjät kyseli toukokuussa jäseniltään SEPA-muutosten vaikutuksia yritystoimintaan. Vastaajia oli 459, joista 42 prosenttia yksinyrittäjiä. Eniten aktivoituivat vastaamaan kaupan ja palveluiden alalla toimivat.

Vastanneista 57 prosenttia koki saaneensa riittävästi tietoa yhtenäisestä euromaksualueesta. Parhaiten tietoa on saatu pankista, 42,5 prosenttia vastanneista ja lehdistä sekä tv:stä. Kolmasosa on hoitanut taloushallinnon ohjelmistopäivitykset, ja tämän vuoden aikana sen uskoo tekevänsä vajaa puolet.

Sopiva sirumaksupääte on jo 75 prosentilla, kun vastaajista on laskettu pois ne, joilla ei ole kortilla tapahtuvaa laskutusta. Korttimaksuista koituvat kulut 42 prosenttia kertoo maksavansa itse kuten tähänkin saakka, mutta 45 prosenttia aikoo sisällyttää kulut tuotteen tai palvelun hintaan.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom kertoo, että vapaamuotoisia kommentteja kertyi tällä kertaa aika runsaasti. Monessa ihmetellään, miksi SEPA vie korttimaksukäytäntöä taaksepäin ja takaisin käteiskauppaan.

- Pienyritysten on vaikea pysyä vuoden uudistusrytäkässä mukana. Palautteissa myös kritisoitiin Luottokunnan monopoliasemaa ja sitä, että korttien tilitykset vievät aikaa, mutta provisiot ovat korkeita, Wibom sanoo.

–a-ss

Julkaistu 06/2010        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa