Uusikaupunki on elinkeinopolitiikan ykkönen

Uusikaupunki sai parhaat pisteet Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan laatua mitanneessa kyselyssä. Erityisesti päätöksenteon yrityslähtöisyys sekä infrastruktuuri saivat kiitosta, samoin kunnan yhteistyö seutukunnassa ja maakunnassa, koulutus sekä elinkeinopolitiikka yleensä.

– Tämä on seurausta 15 vuotta tehdystä työstä. Avain on tiivis yhteistyö yrittäjien kanssa ja se, että kaikki ymmärtävät yritysten hyvinvoinnin merkityksen seutukunnalle, Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Kari Koski sanoo.

Koskelta on usein kysytty reseptiä toimivan elinkeinopolitiikan toteuttamiseen. Yhtä, yksittäistä ohjetta ei kuitenkaan ole, hän sanoo.

– Vaikka asia on teoriassa yksinkertainen, niin kaikki tapaukset ovat erilaisia. On tärkeää, että virkamiehet tietävät, mistä yrittämisessä on kyse. Uskon, että meillä useimmat virkamiehet ovat aika hyvin selvillä näistä asioista.

Uudessakaupungissa kaupungin johto on mukana yrittäjäyhdistyksen hallituksessa.

– Tiivis yhteydenpito ja avoin keskustelu ovat tärkeitä. Ei auta, että virkamiehet ja yrittäjät pohtivat erikseen asioita, niistä pitää keskustella yhdessä. Täällä on ymmärretty, että kun yritykset voivat hyvin, koko kaupunki voi hyvin, Uudenkaupungin Yrittäjien puheenjohtaja Terttu Lundelin sanoo.

Kymmenen parasta kuntaa olivat:

– Uusikaupunki 82 pistettä

– Lempäälä 78

– Muurame 77

– Humppila 75-keitele 75

– Töysä 74

– Ranua 74

– Alavus 73

– Ilmajoki 71

– Rautavaara 66

Isojen kaupunkien parhaat olivat Vantaa 62 pistettä, Espoo 55 ja Oulu 54. Turku oli seitsemäs 43 pisteellä.

SY:n elinkeinopolitiikan mittaristokyselyssä vastaajina oli noin 2000 yrittäjäyhdistysten hallituksissa toimivaa yrittäjää ja yrittäjävaltuutettua.


Virkamiesten ja yrittäjien tiivis yhteydenpito ja avoin keskustelu ovat perusta onnistuneelle elinkeinopolitiikalle, Uudenkaupungin Yrittäjien puheenjohtaja Terttu Lundelin ja kaupunginjohtaja Kari Koski sanovat.

–pv

Julkaistu 06/2010        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa