Useiden patenttien haltija uskoo työssäoppimiseen

Hans Langhista kunniatohtori

Sanotaan ettei oppi ojaan kaada, mutta kyllä kovalla työlläkin tässä elämässä pärjää. Toukokuussa kauppatieteen kunniatohtoriksi promovoitu monialayrittäjä ja merenkulkuneuvos Hans Langh joutui jättämään opintien jo 15-vuotiaana ja ottamaan vastuun piikkiöläisen Alaskartanon tilan hoitamisesta ja rakenteilla olleen viljankuivaamon valmistumisesta.

Ihan tavallinen 15-vuotias ei ehkä ollut kyseessä, sillä koko aluetta palvelemaan suunnitellussa kuivurissa oli nuoren miehen itsensä suunnittelema edistyksellinen koneisto.

Samaa innovatiivisuutta Langh on toteuttanut myös myöhemmissä yrityksissään, esimerkiksi Pesupalvelu Hans Langh Oy:ssa, joka on erikoistunut laivojen ja teollisuuden raskaisiin puhdistustöihin, sekä Langh Ship Cargo Solutions –ratkaisuissa, joissa hän on kehittänyt useita turvallisia teräksenkuljetusmenetelmiä erityisesti merelle.

Uusin keksintö on kehtokontti, joka on mahdollistanut suurten teräskelojen kuljettamisen turvallisesti ja ilman lastivaurioita.

- Olemme nyt vuoden verran markkinoineet kehtokontteja myös muille teräksen kuljettajille maailmassa. Itsellä meillä on käytössä jo 500 konttia omissa laivoissamme, Hans Langh kertoo.

Langhin yhtiöillä on noin 30 voimassaolevaa patenttia.

- Yksi poikii aina toisen. Vaikeinta on kuitenkin innovaatioiden kaupallistaminen. Se on meillä monelle kompastuskivi, sanoo Hans Langh.

Omaa osaamistaan hän on välittänyt eteenpäin Turun kauppakorkeakoulun MBA-koulutuksen tutorina ja opettajana, vaikka sanookin olevansa vannoutunut työssäoppimisen kannattaja.

- Olen kertonut, mitä se yritysjohtaminen käytännössä on. Itse en ole lukenut kuin Roope Ankkaa, mutta se onkin erittäin hyvää bisneskoulutusta yrittäjälle, tuore kunniatohtori nauraa.


Merenkulkuneuvos Hans Langh osti ensimmäisen laivansa 1983. Nykyisin varustamo Oy Langh Ship Ab:llä on viisi rahtialusta, joista uusin on nuoremman tyttären mukaan nimetty M/S Linda.Hans Langh joutui jättämään opintien jo 15-vuotiaana ja ottamaan vastuun Alaskartanon tilan hoitamisesta.

–ap

Julkaistu 06/2010        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa