Laituriyhteistyötä Laitilassa

– Soutuveneen tai ruuhen sitaisee kiinni mihin vain, mutta tänä päivänä laiturilta vaaditaan enemmän, laitilalaisen Jurva Rinteen toimitusjohtaja Juha Rinne sanoo. Yritys on mukana kolmen yrityksen yhteistyössä, jonka tuloksena rakennetaan kelluvia monitoimilaitureita.

Puupakkauksiin erikoistunut Jurva Rinne huolehtii laitureiden puuosista, kokoamisesta ja toimituksista. Sulotek Oy ja MWW Oy valmistavat metalliosat ja valumuotteihin tarvittavat styrox-muotit. Laiturit kootaan valmiiksi sisätiloissa ja uitetaan paikoilleen.

– Laitureilta vaaditaan nykyään paljon erilaisia käyttöominaisuuksia. Niiden pitää olla tukevia kiinnitysalustoja veneille, mutta ne toimivat myös terasseina. Laitureissa pitää olla sähköpistokkeet ja talviuimareita varten kiinnityspiste uppopumpulle, joka pitää avannon auki, Juha Rinne selvittää. Laiturit valmistetaan painekyllästetystä puusta ja kootaan rosteriruuveilla. Ne kelluvat muovisten ponttonien varassa.

Laiturivalmistuksen yhteistyö alkoi vuoden alussa. Tavoitteena on saada markkinoita myös ulkomailta.

– Myyntiä ei ole tarkoitus pitää itsellä. Esimerkiksi vene- ja rautakaupat sekä yksittäiset laituriasentajat olisivat sopivia jälleenmyyjiä, Rinne toteaa.


Laiturit tehdään puusepäntyönä sisätiloissa. Valmiit laiturit uitetaan paikoilleen, Juha Rinne kertoo.

–pv

Julkaistu 06/2010        

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa