Suomalainen yleisö haluaa esitykseltä myös sisältöä

Drag show´n pitää kehittyä koko ajan

Ihan tavallisen näköinen, pystytukkainen ja silmälasipäinen sekä hieman väsyneeltä vaikuttava nuori mies esittäytyy Marko Vainioksi.

Kuuluisa drag-artisti Miss Divet on juuri palannut kaksi kuukautta kestäneeltä laivakeikalta.

- Tein Siljalla putkeen 182 showta. Nyt on ehkä vähäksi aikaa saanut laivoista tarpeekseen, Vainio huokaa. Lomaa hän ei silti ehdi paljoakaan pitää, vaikka keikkakalenterissa niin toiveikkaasti lukeekin.

- Olen tällainen työnarkomaani, en osaa sanoa ei. Kesä on hiljaisempaa aikaa ja kollegat – meitä on Suomessa neljä – laittavat lapun luukulle, mutta minä tykkään tehdä hääkeikkoja ja syntymäpäiviä kesälläkin. Tosin kahdeksi viikoksi olen menossa Las Vegasiin ja Los Angelesiin katsomaan vähän millaisia esityksiä siellä on.

Matkustamisesta Vainio tunnustaa nauttivansa, joten hänellä on aika hyvä käsitys siitä, millaista drag showta maailmalla tehdään. Suomalaisessa tyylissä ei ole hänen mielestään mitään hävettävää.

- Laivalla oli nytkin paljon ulkomaalaisia matkustajia, jotka olivat aivan ihastuksissaan siitä, kuinka erilaista tämä on. Meillä drag showssa yksi artisti tekee todella monia hahmoja, kun esimerkiksi Vegasissa showssa on useita esiintyjiä, jotka ovat erikoistuneet ainoastaan yhteen tai kahteen hahmoon. Siellä myös pyritään rakentamaan hahmoista aivan ultranaisellisia.

Marko Vainion mielestä on kiinnostavampaa esittää useita hahmoja ja tehdä nopeita vaihtoja.

- Suomalainen yleisö on sen verran fiksua, että se haluaa show´lta myös sisältöä. Pidänkin itseäni enemmän näyttelijänä ja imitaattorina. Sanasta drag queen en edes pidä.

Keskimäärin puolen tunnin ja 15 eri roolihahmon Miss Divet -show´ssa on nykyään myös mieshahmoja, muun muassa Danny ja Antti Tuisku. Naishahmot ovat kuitenkin niitä kuuluisimpia.

- Esimerkiksi Paula Koivuniemeä ei voi jättää mistään esityksestä, mutta hänenkin hahmoaan pitää koko ajan uudistaa. Esitykseen pitää ottaa uusia biisejä ja vaatetusta ja koruja uusia. Ihmisethän haluavat nähdä joka kerta ihan uuden shown.

Vainio miettiikin kaiken aikaa uusia hahmoja syksyn esityksiin. Niiden pitäisi olla niin tuttuja, että pöytäseurueesta ainakin joku tunnistaa ne heti.

- Matkaoppaat-sarjan Terhi voisi olla sellainen. Se on hyvin selkeä hahmo, hän pohtii.

Kansainvälinen ura kiinnostaisi

Suuri osa esityksen sisällöstä rakentuu myös kansainvälisten kuuluisuuksien varaan. Marko Vainio teettikin tämän kevään laivashow´sta dvd:n, jonka avulla hän aikoo tutkailla markkinoita myös muualla kuin Suomessa.

- Lähinnä nyt ensin Ruotsissa. Laivalla kävi joitain ruotsalaisten ohjelmatoimiston tyyppejä katsomassa esitystäni. Minulla on jo muutama ruotsalaishahmokin: prinsessa Viktoria ja Carola Häggqvist esimerkiksi.

- Olisi kiva kokeilla siipiä niin kauan kun on vielä nuori. Ja nyt show on niin valmis, että sitä kehtaa viedä myös kauemmaksi.

Poikamiehellä ei ole perhe-esteitä, joten sikäli hänellä olisi mahdollisuus lähteäkin. Tosin tänä kesänä hänellä on uusi ystävä: pieni koiranpentu.

- Hankin juuri chihuahuan pennun. Se on mahdottoman kätevä koira keikkamatkoille, uskoo Vainio, vaikka ei aiokaan tehdä ihan paris hiltoneita ja viedä koiraa Miss Divetin mukana yökerhoon.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 06/2010        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa