LISÄÄ VAHVUUTTA KAARINAN OPPAISIIN

Kaarina on saanut 8 uutta Suomen opasliiton auktorisoimaa paikallisopasta, jotka toivottavat niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin tervetulleiksi tutustumaan merelliseen Kaarinaan.

Kaarinan ja Piikkiön kuntaliitos sekä Kaarinan 700-vuotisjuhlavuosi vuonna 2009 antoivat alkusysäyksen Kaarinan kansalaisopistossa järjestetylle paikallisopaskurssille. Suomen opasliitto ry:n hyväksymän kurssin päätteeksi 8 opiskelijaa suoritti 11.5.2010 auktorisointikokeen. Samalla kurssinjohtaja, yli 10 vuotta Kaarinan paikallisoppaana toiminut Ritva Mutanen suoritti aktiivisuuskokeen.

”Koulutettujen paikallisoppaiden avulla Kaarinan kaupunki pystyy edelleen nostamaan profiiliaan matkailukohteena, mutta yhtä tärkeää on tehdä kotikaupunkia tutuksi sen omille yli 30 000 asukkaalle. Kaarina ja Piikkiö muodostavat yhdessä varsin laajan ja monipuolisen kokonaisuuden, joten näytettävää ja kerrottavaa kyllä riittää”, toteaa Ritva Mutanen.

”Kurssia aloittaessamme en tiennyt, mikä helmi Kaarinan kaupunki onkaan. Meri, järvi ja luonto ovat lähellä. 700-vuotinen historia, Kuusiston linnanrauniot, kartanot, kirkot ja kalmistot sekä Lemun taistelu puhuttavat. Palvelutaso on korkea, yritystoiminta vireää ja harrastusmahdollisuudet mahtavat. On ilo esitellä neito Kaarinaa, helmeä meren sylissä”, kertoo tuore Kaarina-opas Tuija Fredriksson.

Opastettuja Kaarina-kierroksia, teemakierroksia ja muita oppaan palveluja voi tilata Kaarinan-Piikkiön opasyhdistyksen, Kaarina-Seuran ja Kaarinan kaupungin kautta. Merelliseen Kaarinaan voi tutustua vaikkapa Piispanpäivillä elokuussa, kun Kaarinan oppaat järjestävät opastetun vesibussikierroksen Kuusiston saaren ympäri.


Julkaistu 06/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa