Tänä kesänä tutustutaan Naantaliin kävellen

Keskiajan kaikuja Naantalin kujilla

Naantalin kesätapahtumat ovat jo hyvässä vauhdissa. Muumit ovat heränneet talviuniltaan, kun Linnateatterin Seitsemän veljestä melskaavat Kailon saaren Emma-teatterissa. Naantalin musiikkijuhlat kallistuvat jo loppua kohti.

Tässä ei kuitenkaan ole kaikki, mitä Naantalilla on matkailijalle tarjota. Erityisesti tänä kesänä houkutellaan matkailijoita kävelyretkille Naantaliin.

Tänä kesänä matkailija voi Naantalin vanhankaupungin ja kirkon ympäristössä kuuntelulaitteen ja kartan avulla voi kuvitella, miltä keskiaikainen kaupunki oikeasti kuulosti. Kävelyn aikana tavataan niin piispa Maunu II Tavastin piika kuin luostaria kohti taivaltava pyhiinvaeltajakin.

- Opastetut kävelykierrokset, design-kierrokset sekä Lasten kummituskierrokset jatkuvat. Uutuutena on entisajan lasten töistä kertova kierros Kärripojat ja nahkurin apulaiset 1800-luvulla, Naantalin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tarja Rautiainen esittelee.

Kannattaa tehdä myös galleriakierros, sillä Naantalin kesässä on aina useiden nimekkäiden taiteilijoiden näyttelyitä.

Tapahtumia myös lähisaaristossa

Bussiretkiä järjestetään presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhaan, Louhisaareen sekä Velkualle Sotia ja salakuljetuksia saaristossa –teemalla. Saaristokulttuuria on tarjolla enemmänkin.

- Esimerkiksi Rymättylän Röölään avataan 17.6. Silliperinnekeskus ihan Boyfoodia vastapäätä sijaitsevaan vanhaan myllyyn. Myös Rymättylän kesäteatteria kannattaa käydä katsomassa: sitä esitetään Rymättylän keskustassa, vain 200 metriä vanhasta kivikirkosta. Paikallista kesäteatteria parhaimmillaan, vinkkaa Rautiainen.

Naantalin Unikeonpäivänä 27.7. on paljon ohjelmaa lapsiperheille ja kasarihenkisessä iltakonsertissa esiintyy Marion Rung.

Kesä päättyy Naantalin saaristossa Muinaistulien Yö -tapahtumaan Röölässä ja Velkualla, minkä lisäksi Röölässä järjestetään ensimmäistä kertaa myös viikinkimarkkinat aitoon keskiajan tyyliin. Naantalista on silloin Röölän rantaan myös vesibussikuljetus.


Naantalin vanhan kaupungin ranta on sinänsä jo nähtävyys.Tänä kesänä matkailijaa houkutellaan tutustumaan Naantalin kävellen.Presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhaan järjestetään taas retkiä.

–ap

Julkaistu 06/2010        
Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digiapu, Digihuolto, Digikauppa, Digitointi

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa