Suvisalossa tapahtuu!

Kuntaliitoksen jälkeistä elämää elävä Salon kaupunki on panostamassa enemmän alueen yhteisiin matkailuponnistuksiin. Eräänä näkyvänä merkkinä kaupunki esittäytyy omalla teltallaan lähistön entisissä kunnissa järjestettävillä tapahtumapäivillä koko tämän kesän ajan.

Kesä yhdessä Salossa 2010 -kiertue starttaa Suvisalon iltatorilta 17.6. Iltatorin tapahtumat ovat tosin alkaneet jo kesäkuun alussa.

- Tämä Salon torihan on helmi! Tästä Salo tunnetaan ehkä parhaiten. Joka torstai meillä on täällä suuri kirpputori ja tunnettuja musiikkiesiintyjiä, ja kävijöitä on 3000-10000 joka ilta, kertoo Salon kaupungin markkinointipäällikkö Anne Nenonen. Esimerkiksi uudet Tangokuninkaalliset tulevat aina heti esittäytymään myös salolaiselle torikansalle.
Nenosen mukaan Salon matkailumarkkinoinnissa onkin lähtökohtana nyt omat kuntalaiset.

- Hoidetaan ensin kotipesä kuntoon. Ihmiset viihtyvät paremmin, kun on mielekästä tekemistä ja kertovat siitä sitten muille, hän uskoo. Matkailijoille kuntarajoilla ei toisaalta ole mitään merkitystäkään.

Salon seudun historiaa, luontoa ja kulttuuria käytetään muun muassa uusien torstaikierrosten rakennusaineina. Noin kolmen tunnin opastetuille kiertoajeluille lähdetään torstaisin kulttuuritalo Kivan edestä. Retki vaatii ennakkoilmoittautumisen.

- Reittejä on yhdeksän erilaista ja ne kattavat lähes koko uuden Salon alueen Muurlasta Mathildedaliin. Lisäksi kaupungin matkailuneuvonta voi räätälöidä retkiä ryhmille oman toivomuksen mukaan, Anne Nenonen sanoo.

Läheinen Rikalanmäki esimerkiksi tarjoaa esihistoriasta kiinnostuneille mielenkiintoisen kohteen, mutta myös käsityöläisten pajoja sekä kesäteatterin ja kesänäyttelyjä.

Paljon Salon kesämatkailusta keskittyy myös Meri-Teijon Mathildedaliin, jonne on tänäkin kesänä tulossa pari uutta yrittäjää. Alueella on paljon majoitustilaa ja harrastusmahdollisuuksia aina golfista retkeilyyn, mutta myös alueen historiaan perustuvaa kulttuuritarjontaa sekä alueen kulttuurimatkailua ollaan vahvasti kehittämässä.

Muun muassa kesäteatteriesityksessä Ruukin Avain – Vedenpaisumuksen aikaan käsitellään 1800-luvun alussa Teijon ruukin ja sahan omistajana olleen Turun rikkaimman miehen Robert Bremerin elämää.

Ei pidä unohtaa myöskään Salon taidemuseo Veturitallia. Tänä kesänä esillä on varsinaissuomalaisia maisemia. Maalaukset ovat Turun taidemuseon kokoelmista, muun muassa Gallén-Kallelalta, Pekka Haloselta ja Victor Westerholmilta. Viime aikoinahan Veturitalli on ansioitunut erityisesti kansainvälisen valokuvataiteen esittelijänä.Suvisalon iltatorilla on tänäkin kesänä upeita esiintyjiä. Viime kesänä Anna Abreu houkutteli torin täyteen katsojia.Meri-Teijosta löytyy monia mahdollisuuksia kesäiseen ulkoiluun ja retkeilyyn.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 06/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa