Käytännön opit imetään yrityksissä

Teak Teknologiakeskus Oy järjestää Naantalin toimipisteessä teollisen pintakäsittelyn opetusta. Koulutus valmentaa ammattitaitoista työvoimaa puu- ja huonekalu- sekä metalliteollisuuteen.

Koulutussuunnittelija Mikko Törmä Teak Teknologiakeskuksesta selvittää käytännön opetuksen tapahtuvan kuudessa varsinaissuomalaisessa yhteistyöyrityksessä. Mukana on kouluttaja sekä yrityksen ammattihenkilöitä.

- Näin opiskelijat saavat heti realistisen kuvan työstä ja työelämälähtöistä opetusta. Yrityksillä ei ole mitään työllistämisvelvoitetta, Törmä kertoo.

Koulutuksen tavoitteet tiivistettynä ovat työprosessin hallinta, työmenetelmien, -välineiden ja materiaalien sekä työn perustana olevan tiedon hallinta ja elinikäisen oppimisen avaintaidot.

Työvoimapoliittiseen koulutukseen otetaan 12 opiskelijaa ja teollisen pintakäsittelijän koulutus alkaa lokakuussa. Yhteistyöyrityksiä ei ole ollut vaikea houkutella mukaan.

- Varsinais-Suomessa on hienoa toimia. Siellä on hyvä henki ja porukka. Yritysten mukaan saaminen ei ole sentään itsestäänselvyys, Törmä lisää.


Joonas Vaissi työllistyi työssä oppimisen kautta Raisiossa toimivaan Paattimaakarit Oy:n CNC – koneen käyttäjäksi.

–a-ss

Julkaistu 09/2010        
Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökonsultointia, Henkilöstökoulutusta, Koulutuspalveluja, Valmennukset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa