Vahingossa alkanut yrittäjyys kestänyt jo yli 30 vuotta

M. Alander Oy on Piikkiössä toimiva pitkän linjan perheyritys, jonka päätoimialaan kuuluvat maanrakennus, kiinteistönhoitotyöt ja viime vuosina entistä vahvemmin rakennustarvikekauppa. Yrittäjiksi Matti ja Hilkka Alander ajautuivat ikään kuin vahingossa.

- Kaikki alkoi vuonna 1978, jolloin olin vielä VR:n palveluksessa. Ajoin silloin öisin veturia ja päivisin teimme vaimoni kanssa kiinteistönhuoltoyrityksemme töitä. Huoltotöiden jatkuvasti lisääntyessä päätin lopulta vuonna 1981 jättää veturihommat ja keskittyä kokoaikaiseksi yrittäjäksi, Matti Alander kertoo.

Parhaimmillaan yritys työllisti yli 20 henkeä. Kun maanrakennusta ja kuljetustoimintaa vähennettiin kilpailun kiristyessä ja päätettiin keskittyä painokkaammin kustannustehokkaampaan rakennustarvikemyyntiin, henkilökuntaa vähennettiin nykyiseen kuuteen. Yrityksessä työskentelee myös perheen vanhin poika Petteri.

Tänä päivänä jo kolmeneljäsosa liikevaihdosta tulee rakennustarvikekaupasta. M. Alander on edelläkävijä matalaenergiarakentamisessa ja rakenteiden kosteusteknisessä käyttäytymisessä.

- Matalaenergiataloja olemme tehneet 13 vuotta. Uudet innovaatiot ja pioneerityö niin laitehankinnoissa kuin tuotekehityksessäkin ovat mahdollistaneet yrittäjäuran jatkumisen näinkin pitkään, Alander toteaa.


Matti ja Hilkka Alander tuntevat yrittäjän ilot ja surut yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella.

-ps.

Julkaistu 12/2013        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa