Julkaistu 12.02.2015 1          

Anna hyvän kiertää lahjoittamalla Hali-Koira vierailu

Koiraa ulkoiluttamassa Maarit Haapasaari (vas.), Kerttu Mäkinen, Aino Wilen, Janina Kankare ja Maria Vangonen.

Turussa on yhdistetty koirat ja henkinen hyvinvointi kekseliäällä tavalla. Kaarinalainen Hali-Koira -yrittäjä Maarit Haapasaari on aloittanut oman haastekampanjan.

Kampanjassa on mukana lukuisia yrityksiä, jotka lahjoittavat valitsemilleen kohteille Hali-Koiran vierailun. Mukaan ovat lähteneet muun muassa Back on Track, Biofermen Merja Scharlin, Cafe Brahe, Herrankukkaro, Hesburgerin Heikki Salmela, Hotelli Marina Palace, Humaliston Apteekki, Jarmo Laivoranta, K-Supermarket Katariina, Lyyti-palvelu, Maskun Kalustetalon Toivo Sukari, Parturi-kampaamo Anne, Park Hotel ja Skål.

-Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä minuun. Ellei haastaja keksi toteuttamiskohdetta, minä voin ehdottaa sellaista, toteaa Haapasaari.

Tammikuisena perjantaina Hali-Koira Viljo on saapunut Back on Trackin sponsoroimalle vierailulle Turun Otsoon, muistisairaiden hoivakotiin. Vierailun lahjoittaneen Back on Trackin Krista Virtanen esittelee Otson henkilökunnalle yrityksen keraamisesta kankaasta valmistettuja tuotteita.

-Kangas heijastaa kehon tuottaman lämmön takaisin, se tehostaa ääreisverenkiertoa ja lievittää kipuja. Keksintö on vuosisatoja vanha itämaisessa lääketieteessä. Tuotteita on olemassa koirille, hevosille ja ihmisille.

Viljo istuu esittelyn ajan vapaana emäntänsä vierellä. Koira on puettu työasuunsa, turkoosiin liiviin ja vihreään kaulahuiviin.

Talutushetki virkistää

Esittelyn jälkeen osa Otson asukkaista ja henkilökunnasta suuntaa talon katetulle sisäpihalle Haapasaaren suunnittelemaan aktivointihetkeen. Ensin halukkaille koiran ulkoiluttajille annetaan käteen koiran remmi. Haapasaari on varannut remmejä useammatkin kappaleet, jotta kaikki halukkaat saavat pitää kiinni omasta taluttimestaan. Toisesta päästä remmit ovat kiinni Viljon valjaissa.

-Kerran halukkaille taluttajille tuli riitaa, siksi on parempi, että kullekin taluttajalle on varattuna oma remminsä, hymyilee Haapasaari.

Koira lähtee liikkeelle emännän käskystä ja kulkee ohjatusti useita kierroksia ympäri pihaa.

-Fysioterapeutilta kuulin, että koiran pieni nykäisykin olisi ihan ok, sillä se vain aktivoi taluttajaa.

Viljo ei kuitenkaan kisko vaan kulkee rauhallisesti Marian, Kertun ja Ainon seuratessa perässä.

Kävelyä seuraa tuolijumppa, jolloin nostetaan istuttaessa jalat yhtä aikaa irti maasta. Jalkojen päälle asetetaan pallo, jota Viljo käy kuonollaan koskettamassa. Kun koira poistuu noutamaan emännän viskaaman pikkuruisen makkaranpalan, saa voimistelija laskea jalkansa maahan. Temppu toistetaan kunkin asukkaan kohdalla useampaan kertaan.

Rullaati, rullaati julkkiksen kera

Viljon lepotauon aikana Maarit Haapasaari laulaa. Kertosäkeeseen, rullaati-rullaatiin saavat kaikki yhtyä. Laulun aikana pidetään kiinni pitkästä köydestä ja huojutaan tahdissa. Kertosäkeen aikana kädet on nostettava mahdollisimman korkealle ja myöhemmin mahdollisimman lähelle maata.

Hoitokodin johtaja Ulla Korpela yhtyy lauluun Haapasaaren kanssa. Koiran vierailu motivoi paljon Otson asukkaita liikkumaan.

Viljon visiitti houkuttaa paikalle myös henkilökuntaa, sillä Back on Trackin Virtanen on tuonut mukanaan yrityksen tuotteita käyttävän julkkiksen, entisen mäkikotkan Toni Niemisen. Mies silittelee Viljoa, kun häntä pyydetään mukaan lauluhetkeen.

-Mitä siitä tulee, jos kaikki mäkimiehet alkaa laulamaan, virnistää Nieminen tarttuen köyteen ja yhtyen rullaati-leikkiin.

Kampanja jatkuu siten, että Back on Track haastoi mukaan Humaliston Apteekin. Apteekin lahjoittama koiravierailu toteutetaan kevään aikana Turun seudun reumayhdistyksessä.

Maarit Haapasaari (oik.) ja Hali-Koira Viljo ovat valmiina Krista Virtasen edustaman Back on Trackin sponsoroimalle keikalle Turun Otson hoivakodissa.

Susanne Hiltunen

Kommentit

Jenni 13.02.2015 klo 11:02

Onneksi näitä vierailukäyntejä on myös maksuttomia, vapaaehtoisuuteen perustuvia, ainakin Suomen Kennelliiton Kaverikoirilla. :)


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa